29.09.2012

Bu yıl elleriyle, hayalleriyle sizlere fikirler verecek ekip arkadaşlarım=)

 Bizi Facebook'tan Kartanesi Çocuk Yuvası adıyla takip edebilirsiniz =)


28.09.2012

Minik Mucitlerimin İlk hafta etkinlikleri...& İtfaiyeci şapkası

Çok heyecanlıyız evet!.. okulun ilk günlerindeyiz daha ama! itfaiyeci abilerimizide unutmadık =) şapkamızı hazırladık, onları mekanlarında ziyaret etmek istediğimizin dilekçesinide verdik kendilerine çikolata tutmak için sabırsızlanıyoruz!...



20.09.2012

İlk haftanın sonuna özel bildiri


SEVGİLİ ANNECİM ve BABACIM;

Biliyorum ki sizlerin en çok merak ettiği şeylerin başında okulumda neler yaptığım geliyor...
İşte şimdi anlatıyorum, lütfen beni dikkatlice dinleyin…
Okuluma gelince önce mantomu askıya asıp, kendime ait bölümden okul ayakkabımı buluyor ve giyiyorum. Bu eylemi tek başıma yapıyorum, öğretmenim eğer kendim yaparsam ileride bağımsız bir birey olabileceğimi ve daha bir sürü işler yapabileceğimi söylüyor… Hem biliyor musunuz? Ben okulumda kendi başıma yapabileceğim her şeyi kendim yapıyorum. Eğer sizde evde bana çeşitli sorumluluklar verirseniz kendime olan güvenim daha da artacakmış… Yani başardığımı bilip, gördükçe her şeyi başarabileceğim düşüncesi zihnime yerleşecekmiş.

Okulda öğretmenlerimiz bizim gelişip büyümemiz için ilgi ve ihtiyaçlarımız doğrultusunda bir program hazırlıyorlar. Bu program sayesinde öyle renkli etkinlikler yapıyoruz ki hepsi çok eğlenceli geçiyor. Yaptığımız etkinliklerin, serbest zaman etkinliği, Türkçe dil etkinliği, oyun, müzik, okuma-yazmaya hazırlık, fen ve doğa gibi farklı isimleri ve içerikleri var.

Örneğin; serbest zaman etkinliğinde, ilgi köşelerinde kendi kararlarımızı alıp oyunlar kuruyor, eşya ve malzemeleri paylaşıp yaşadığımız problemlere çözüm bulmayı öğreniyoruz.

Türkçe dil etkinliklerinde tekerlemeler şiirler bilmeceler ve parmak oyunları öğreniyor, öğretmenimizin okuduğu ya da anlattığı hikâyelerle dilimizin en temel kurallarını seziyor ve ayrıca yeni kelimeler öğreniyoruz.

Oyun etkinliklerinde; güzel havada bahçede diğer günlerde sınıfımızda öğretmenimizin rehberliğinde çok güzel oyunlar oynuyoruz. Bu oyunlardan bazıları büyük-küçük kaslarımızı bazıları ise düşüncelerimizi geliştiriyormuş.

Müzik etkinliklerinde; ritme karşı duyarlılık geliştirebilmemiz için çok çeşitli şarkılar öğreniyor ve çeşitli müzikler dinliyoruz. Bu etkinlik sayesinde estetik duygularımız gelişiyor.

Fen ve doğa etkinliklerinde; duyularımızı geliştiren doğa inceleme gezileri yapılıyor, sınıfımızda hayvan veya bitki besleyebiliyoruz. Bu sayede gözlem ve araştırma yaparak yeni kavramlar geliştiriyoruz. Ayrıca düzenlenen gezilerle çeşitli kurum ve kuruluşlara gidiyor, meslek gruplarını tanıyor, görsel sanata ilişkin deneyimler kazanıyoruz. Kısacası bu etkinlik ile öğretmenlerimiz bizi kendi ilgi alanlarımızı fark ettirmeye yönlendiriyor.

Okuma yazmaya hazırlık çalışmalarında ise ileride akademik başarılarımızı arttıracak en temel matematik ve görsel olgunluk kazandıran kavramları, şekilleri, renkleri öğreniyor onları eşleştirerek farklı olanı ayırt etmeyi başararak, öğretmenimin rehberliğinde çalışmalar yapıyorum.

Sevgili büyüklerim biliyor musunuz? Okulumuzda uygulanan eğitim programının daha etkili olması için sizlerin öğretmenimle kuracağınız işbirliği çok önemliymiş, eğer sizler öğretmenimin gönderdiği haber notlarını ilgiyle takip edip, eğitimime destek olursanız yılsonunda sizleri çok gururlandıracakmışım.

Annecim babacım; çoook başarılı olmak istiyorum lütfen gelişimime katkınızı arttırın, ayrıca zamanınız olduğunda da sınıfımıza gelip bizlere mesleğinizi, hobilerinizi tanıtırsanız ve ya bir hikâye okursanız gelişimimize bir önemli tuğlayı da siz koymuş olacakmışsınız. Haberiniz olsun!
Sizi çok seven çocuğunuz…

16.09.2012

Kapı Süsleriniz, sınıf isimleriniz hazır mı?

 Yarın yep yeni bir eğitim ve öğretim sistemiyle yeni sezona başlangıç yapıyoruz. öncelikle herkesin yeni dönemi hayırlı,başarılı, dolu dolu geçsin inşallah... Sınıfımın kapısı için çok araştırma yaptım öyle ki bu paylaşımların benim gibi arayıp ta istediğini bulamayanlara fikir vermesini amaçlıyorum, umarın bu yıl ki çalışmalarımı beğenirsiniz.. sevgiler =)